PDA

Archiv verlassen und diese Seite im Standarddesign anzeigen : A really quick note on transitioning to X-Plane 10



Hermann
27.09.2011, 22:03
A really quick note on transitioning to X-Plane 10:

X-Plane 10 will support X-Plane 9 scenery.
X-Plane 10 will support X-Plane 9 airplanes.
X-Plane 10 will support X-Plane 9 objects.
X-Plane 10 will support X-Plane 9 airfoils.
X-Plane 10 will support X-Plane 8 airfoils.
X-Plane 10 will support X-Plane 7 airfoils.

BUT.... X-Plane 10 will NOT support older airfoils than version 7!

This may seem like a trivial issue... until you see that there are still a number of old version 6 airfoils floating around out there.

So, all aircraft authors and even people that just have collections of their own airplanes should update their airfoils and perhaps even aircraft to the latest version (9) right now!

This way, when X-Plane 10 comes out just in time for this Christmas, all of your planes and airfoils and scenery will work with it right out of the box.

To update all of your airfoils to the latest (version 9) format, run Airfoil-Maker, go to the FILE menu, and select BATCH UPDATE AIRFOILS
To update all of your airplanes to the latest (version 9) format, runPlane-Maker, go to the SPECIAL menu, and select BATCH CONVERT AIRCRAFT TO LATEST FORMAT

If you do this now to update all of your airplanes and airfoils to version 9, then they should read right into version 10 this Christmas, no problem at all, since they will be v9 file format.

If you have planes posted at your various web sites or stores, then be sure to update them to v9 in the manner described above and re-upload them, so they work for customers the moment v10 is released!

austin

Hermann
28.09.2011, 07:19
ok a little MORE news: (http://preszhh.bluewin.ch/cp/ps/Mail/ExternalURLProxy?t=5022d&d=bluewin.ch&u=1545996350&url=104714183)

since i sent out the email on x-plane 10 compat with x-plane 9, i have gotten 2 questions a number of times:

1: will v-9 plugins with with v-10?
2: what computer should i buy?

the answer to #1 is: yes.

the answer to #2 is:

get: (mac, windows, or linux):

the second-best ATI or nvidia video card on the market (or the first-best if you are willing to pay a LOT more money for a LITTLE more performance),
at least 2 gig of ram (nothing wrong with 4!),
the second-fastest intel CPU on the market (or the first-best if you are willing to pay a LOT more money for a LITTLE more performance),
and, for sure: ALL THE DAMN CORES YOU CAN FIND AND AFFORD.

x-plane 10 will gobble up cpu cores like the cookie monster gobbles up cookies after an all-nighter of debauchery.

other airplanes flight models
clouds
forests
auto-gen buildings

all of these things eagerly devour all the CPU cores you can give them.

with 20 planes, forests and auto-gen scenery and cloud detail cranked, x-plane 10 could happily devour 40 cpu cores if you had them.

x-plane 10 is simply a multi-core maniac of a program.

now, more GOOD news is that x-plane 10 is much SMARTER and in many ways MORE efficient than x-plane 9, so it does a BETTER job using the CPU cores, and will in some cases run FASTER than x-plane 9 in the same conditions!

so, x-plane 10 is NOT inefficient: in fact it is MORE efficient than x-plane 9 in many ways.

it just gobbles so many cores because it can do so much scenery, clouds, and AI of other airplanes.

if you turn off all the scenery and weather and other airplanes and just fly by yourself, though, with scenery options at minimum, then x-plane 10 will run on along with just 1 core, no problem.

austin

WoDi
28.09.2011, 09:26
Das hört sich insgesamt ganz gut an. Hoffentlich ist es nicht so wie mit dem FS9 und FSX. Kompatibel ist schön, aber ...

Danke Hermann, für die Info.

Gruß
Dieter

Dietmar
28.09.2011, 09:50
at least 2 gig of ram (nothing wrong with 4!),
.
.
.
.
x-plane 10 is simply a multi-core maniac of a program.



Also wieder ein reines 32 bit Programm, mit max 3.2 GB RAM. Nix mit 64 bit, um höher adressieren zu können und damit wesentlich mehr Kacheln in den Arbeitsspeicher zu schaufeln.

Ein Besessener (maniac) ist heute eigentlich ein Begriff aus der XXX-P-Fangemeinde. Man spricht von 40 CPU-Cores, im Regelfall sind es aber nur 4, die heute gängiger Standard sind. Will man hier auch die Hardwareindustrie ankurbeln?

Ich bleib erst mal etwas ratlos zurück, habe ich doch so eine leichte Befürchtung, dass so was ähnliches passiert, wie es beim FSX geschehen ist. Hardwareanforderungen extrem hoch = User sauer.

Trotzdem warten wir mal ab ob der X-Plane 10 tatsächlich zu Weihnachten (warum eigentlich?) erscheint und ob er dann auch in D bei ASH und nicht nur bei Luftweich zu bekommen ist.

Grübelnd und kofferpackend!

LSZB67
28.09.2011, 18:13
...Ausser beim Arbeitsspeicher und bei der Grafikkarte, da sagt Austin deutlich, dass mindestens 2GB Ram und eine neuere Grafikkarte wichtig sind. Somit "warm anziehen".

Da Austin sich zur Art der Grafikkarte nicht äussert, spielt hier der Typ also keine Rolle (Nvdia oder ATI AMD).

Danke für die Infos.

Beste Grüsse

Pasquale

Stephan Manzek
28.09.2011, 19:31
Im Klartext zielt die Empfehlung von Austin wohl auf ein System mit einer i7-2600K CPU, einer AMD 6970 Grafikkarte (oder vergleichbar) sowie 4 GB DDR3-RAM... :p

Cedric Loup
28.09.2011, 20:13
Ich bleib erst mal etwas ratlos zurück, habe ich doch so eine leichte Befürchtung, dass so was ähnliches passiert, wie es beim FSX geschehen ist. Hardwareanforderungen extrem hoch = User sauer.



Nun es ist ja keiner Gezwungen den X-Plane 10 zu kaufen, denn der X-Plane 9 ist ja eben so gut, wie der von Microsoft FSX.

Falsch, was sage ich da, BESSER als der von MS.

Also ich werde warten, warten und noch mal warten.

Liebe Grüsse

Cedric

WoDi
28.09.2011, 22:06
Ich hoffe nur, dass dem X-Plane 10 nicht das gleiche Schicksal widerfährt wie dem FSX. Und vor allem seine Folgen.
Ich glaube kaum, dass Austin Meyer auf den X-Plane in der Home-Use-Version angewiesen ist. Davon leben muss er sicher nicht. Das sollte bedacht werden. M$ hat es vorgemacht, was geschieht, wenn so ein Nebenschauplatz nicht erfolgreich ist.

Gruß
Dieter